Archive for November 1st, 2010

Belajar Sejarah Itu Menyeronokkan Tau!!

Posted: 1st November 2010 by Cikgu Azid in Peribadi

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Rasanya dah lama tak berceloteh dalam blog ni. So dalam entri yang ni biarlah cikgu bercakap ye. Sebelum tu, cikgu nak ucapkan selamat bercuti kepada para pelajar dan guru. Yela, cuti sekolahkan. Kepada para pelajar, korang cuti2 ni takda plan apa2 ke? Haaa… jgn planning kegiatan liar ye. […]

Nota Sejarah Tingkatan 2 : Bab 1

Posted: 1st November 2010 by Cikgu Azid in Nota Sejarah Tingkatan 2
Tags: ,

BAB 1 : KEDUDUKAN STRATEGIK MENDORONG PENGUASAAN BRITISH Sebelum baca nota ini, sila hayati detik2 kronologi penipuan British ni yer. Kesian, Tipah tertipu tertipu tipu tetipah…hahahaha.. (1) Pulau Pinang Menjadi Pangkalan SHTI : 1. SHTI jalankan perdagangan antarabangsa dan meluaskan tanah jajahan British. 2. Pulau Pinang asalnya wilayah Kedah. 3. British tidak boleh menguasai Kedah. […]

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...