Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 Berdasarkan SPOT SPM 2011

Yang ini plak untuk Sejarah Form 5…Go go go go go go guys!!! Ambil peluang ni… Nak berjaya mesti dari diri korang dulu, berjaya tu takkan datang sujud kat korang kalau korang TAK BERUSAHA! Ada faham !!! Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 (Soalan) Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 (Jawapan)   Link to this post!

Read More

Modul Latihan Sejarah Tingkatan 4 Berdasarkan SPOT SPM 2011

  Ok guys, barisan guru-guru cemerlang Sejarah Malaysia dah buatkan modul baik punya untuk korang. Modul ni khas dibuat berdasarkan soalan2 yang dijangka keluar nanti. So ambil peluang ni k? Modul Sejarah Tingkatan 4 (Soalan) Modul Sejarah Tingkatan 4 (Jawapan) Link to this post!

Read More

Latihan Gerak Khas : Trial Sejarah SBP SPM 2011

Okeh..sila sediakan kertas Test Pad, A4, A5, A3, janji kertas kosong..terus jawab soalan yang diberikan ni yer. Tak payah donlod2..kalu nak donlod jugak, rujuk kat Blog Sejarah MGCM Soalan Kertas 1   Skema Jawapan Soalan Kertas 1 ” We On Full Throttle Study !!! “ Link to this post!

Read More

Latihan Gerak Khas : OPS Sedar Diri Sejarah SPM11 V1

Tolong sedar-sedar diri sikit, peperiksaan makin hampir, sebelum korang terkandas di medan peperangan nanti, banyak2 kanla buat latihan ni. Ok just donlod je latihan ni k? Khusus kepada pelajar2 yang bakal menduduki SPM tahun ni. LINK SOALAN DAN JAWAPAN : Skema set 5 Skema set 4 Skema set 3 Skema set 2 Soalan set 5…

Read More

Latihan Sejarah SPM Version 2008 : Kertas 1 & 2 Set 1

Salam ceria semua, ni soalan ramalan Sejarah yang dikeluarkan pada tahun 2008. Walaupun dah berusia, tapi masih berguna jugakan? Yang penting, korang sekarang kena banyak buat latihan tau, barulah kepala otak kita tak beku, kaku, lesu, batu, kuku, sepupu, wak lu!!! Donlod jelahh… hahaha.. KLIK LINK DI BAWAH (SOALAN) : Soalan Sejarah Kertas 1 set…

Read More

Gerak Gempur SPM 2011 : Kelantan Mari!!!

SPM semakin hampir, so marilah bersama-sama banyakkan buat latihan Sejarah ye. Ok set2 soalan Sejarah ni dipetik melalui blog Cikgu Zamri Talib. Soalan2 ni datang dari Kelantan. Dibuat oleh Guru Cemerlang dan Jurulatih Utama Sejarah negeri Kelantan. So donlod jangan tak donlod ye. Pastu buat!!!   Modul Soalan Gerak Gempur Sejarah yang di keluarkan oleh…

Read More