Archive for the ‘Sejarah SPM’ Category

Sejarah Spm Tajuk Penting SPM 2012 Sejarah : Tingkatan 4 dan 5 TINGKATAN 4 BAB 1: 1. Tamadun Hwang Ho – Ciri/Sumbangan Politik & Ekonomi BAB 2: 1.Tamadun Yunani – Pendidikan/Tamadun Rom – Perundangan 2.Tamadun India – Dinasti Maurya/Perang Kalinga/Asoka/Perdagangan/Pendidikan 3.Tamadun China – Sistem pemerintahan/Perundangan/Sumbangan Pertanian/Pendidikan BAB 3: 1. Monumen/Candi/Batu Bersurat/Kedatangan Hindu Buddha/Peranan Bahasa Sanskrit/Pengaruh […]

Soalan Sejarah SPM 2011 Terlampau??

Posted: 16th November 2011 by Cikgu Azid in Sejarah SPM

Salam guys!! Pehhh..mesti korang bersyukur sangat2 kan? yela soalan sejarah tadi pada cikgu agak mudah untuk dijawab. Nanti cikgu sambung review cikgu lepas makan. TO BE CONTINUED…

Salam 1 Sejarah, Cikgu harap korang semua sudah bersiap sedia dengan peperiksaan SPM. Mungkin sekarang ini korang mula resah gelisah murung stress tensen frust tertonggeng-tongeng kan? Biasalah tu, sindrom nak exam. Ok guys, disini cikgu nak kongsi sedikit maklumat mengenai tajuk atau bab yang perlu diberi fokus untuk Sejarah SPM 2011. Maklumat ini dipetik dari […]

Yang ini plak untuk Sejarah Form 5…Go go go go go go guys!!! Ambil peluang ni… Nak berjaya mesti dari diri korang dulu, berjaya tu takkan datang sujud kat korang kalau korang TAK BERUSAHA! Ada faham !!! Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 (Soalan) Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 (Jawapan)  

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...