Salam 1 Sejarah,

Cikgu harap korang semua sudah bersiap sedia dengan peperiksaan SPM. Mungkin sekarang ini korang mula resah gelisah murung stress tensen frust tertonggeng-tongeng kan? Biasalah tu, sindrom nak exam. Ok guys, disini cikgu nak kongsi sedikit maklumat mengenai tajuk atau bab yang perlu diberi fokus untuk Sejarah SPM 2011. Maklumat ini dipetik dari salah seorang guru cemerlang Sejarah KL iaitu Cikgu Adies.

FOKUS TARGET :

Tahap Otai / Gred A : Tingkatan 4 (Bab 1,4,5,7,10), Tingkatan 5 (Bab 2,6,7,8,9)

Tahap Boleh Tahanla / Gred B : Tingkatan 4 (Bab 1,5,10), Tingkatan 5 (Bab 6,7,9)

Tahap Hampeh / Gred C : Tingkatan 4 (Bab 5,10), Tingkatan 5 (Bab 6,7,9)

Tahap Sengal / Gred D : Tingkatan 4 (Bab 5), Tingkatan 5 (Bab 6,9)

https://i2.wp.com/4.bp.blogspot.com/_Edu9VI1ncr8/TRLqzrM1GEI/AAAAAAAAAQI/dWuYzvDCWjs/s1600/spm2010a.jpg?resize=587%2C246

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Thoughts to “Pecutan+Pancutan Terakhir Fokus Sejarah SPM 2011!!!”

  1. Aj

    Salam cikgu untk spm 2012 bila cikgu nak bagi? 🙂

  2. Cikgu Azid

    Analisis belum ada lagi,maaf ye.. 🙂

  3. Aynaj

    salam ckgu. yg analisis utk spm 2012 xda ke?

  4. Sayyidah Thohirah

    Semoga saya dapat skor sejarah A+ pada SPM 2012.

  5. thanks alot it help me alot

  6. Cikgu Azid

    terima kasih banyak2..

  7. *laman cikgu ni banyak membantu lah . bagus betul (:

  8. lawan ckgu ni banyak membantu lah . bagus betul (:

  9. Cikgu Azid

    ini berdasarkan analisis kekerapan soalan2 Sejarah SPM past year..untuk tempoh tak sampai beberapa hari lagi..fokus pada apa yg cikgu bg ni pun insyallah dah ok..tapi untuk dapat A+..awk perlu kuasai semua bab.. gd luck 🙂

  10. panjang

    yg niw kompom kew cgu???
    sya harap niw betul2…
    lgi pun sy selalu gagal sejarah…
    sy akan study apa yg cgu bg…
    sy harap yg cgu bg benar…
    thanks…

Leave a Comment