Sindrom Takut Subjek Sejarah Bersama Bill Gates

Sejarah Siapa yang tak kenal Bill Gates? Seorang insan bijak menggunakan kemahiran yang beliau ada dan pengasas kepada Syarikat Microsoft. Kata-kat beliau ini sudah cukup untuk memberi sedikit perangsang kepada korg untuk berjaya dalam hidup. Tidak kira dari aspek pelajaran dan sebagainya. Tetapi,ini bukan bermaksud korg boleh tutup buku dan terus main game, g cc…

Read More

Misi 2012 : Pelajar-Pelajar SPM dan PMR

Sejarah Salam Sejarah semua ye pun!! Alhamdulillah kita sudah melangkau ke tahun 2012. Selamat Tahun Baru 2012 semua. Ini bermakna bermula satu segmen baru dalam kehidupan kita dan segala apa yang dah berlaku sebelum2 ini boleh dijadikan iktibar untuk kita semua. Kita harus belajar dari SEJARAH yg dah berlaku dalam diri kita. Bagi pelajar2 semua,…

Read More

Pecutan+Pancutan Terakhir Fokus Sejarah SPM 2011!!!

Salam 1 Sejarah, Cikgu harap korang semua sudah bersiap sedia dengan peperiksaan SPM. Mungkin sekarang ini korang mula resah gelisah murung stress tensen frust tertonggeng-tongeng kan? Biasalah tu, sindrom nak exam. Ok guys, disini cikgu nak kongsi sedikit maklumat mengenai tajuk atau bab yang perlu diberi fokus untuk Sejarah SPM 2011. Maklumat ini dipetik dari…

Read More

Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 Berdasarkan SPOT SPM 2011

Yang ini plak untuk Sejarah Form 5…Go go go go go go guys!!! Ambil peluang ni… Nak berjaya mesti dari diri korang dulu, berjaya tu takkan datang sujud kat korang kalau korang TAK BERUSAHA! Ada faham !!! Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 (Soalan) Modul Latihan Sejarah Tingkatan 5 (Jawapan)   Link to this post!

Read More

Modul Latihan Sejarah Tingkatan 4 Berdasarkan SPOT SPM 2011

  Ok guys, barisan guru-guru cemerlang Sejarah Malaysia dah buatkan modul baik punya untuk korang. Modul ni khas dibuat berdasarkan soalan2 yang dijangka keluar nanti. So ambil peluang ni k? Modul Sejarah Tingkatan 4 (Soalan) Modul Sejarah Tingkatan 4 (Jawapan) Link to this post!

Read More