Latihan Gerak Khas : Trial Sejarah SBP SPM 2011

Okeh..sila sediakan kertas Test Pad, A4, A5, A3, janji kertas kosong..terus jawab soalan yang diberikan ni yer. Tak payah donlod2..kalu nak donlod jugak, rujuk kat Blog Sejarah MGCM Soalan Kertas 1   Skema Jawapan Soalan Kertas 1 ” We On Full Throttle Study !!! “ Link to this post!

Read More

Latihan Gerak Khas : OPS Sedar Diri Sejarah SPM11 V1

Tolong sedar-sedar diri sikit, peperiksaan makin hampir, sebelum korang terkandas di medan peperangan nanti, banyak2 kanla buat latihan ni. Ok just donlod je latihan ni k? Khusus kepada pelajar2 yang bakal menduduki SPM tahun ni. LINK SOALAN DAN JAWAPAN : Skema set 5 Skema set 4 Skema set 3 Skema set 2 Soalan set 5…

Read More

Latihan Sejarah SPM Version 2008 : Kertas 1 & 2 Set 1

Salam ceria semua, ni soalan ramalan Sejarah yang dikeluarkan pada tahun 2008. Walaupun dah berusia, tapi masih berguna jugakan? Yang penting, korang sekarang kena banyak buat latihan tau, barulah kepala otak kita tak beku, kaku, lesu, batu, kuku, sepupu, wak lu!!! Donlod jelahh… hahaha.. KLIK LINK DI BAWAH (SOALAN) : Soalan Sejarah Kertas 1 set…

Read More

Top Secret : Analisa Tajuk “HOT & SPOT” SEJARAH SPM 2011

Berikut adalah analisa tajuk2 soalan Sejarah yang telah dirangka oleh seorang Guru Otai Sejarah iaitu En Zamri Talib. Mungkin tajuk2 yang disenaraikan di bawah ini menjadi tajuk HOT and SPOT bagi peperiksaan SPM sejarah 2011. Semoga berjaya ya!!! Gambate!!! Analisa Mengikut Tema Tajuk Popular SPM 2011 Sejarah *********** Tanda Bintang..Soalan Popular dan Tajuk penting dijangkan…

Read More

Teknik Belajar,Study,Skor Sejarah Cara Sempoi+Gilakk!!!

  Oleh kerana terlalu ramai pelajar yang merungut dengan cikgu mengatakan bahawa belajar Sejarah ni susah, so cikgu nak bagi sedikit tips-tips gila untuk MANTOP dalam Sejarah. Cubala..manela tau berkesan..hehe Kaedah Awwal : Sediakan buku teks dan buku latihan Sejarah bersama-sama. Sila baca buku teks Sejarah tak kira bab mana pun dan baca sampai terlelap+tertidur+terlena+terbuai…

Read More